Щодо зміни добових лімітів на зняття готівки

23 Березня 2022

Шановні клієнти! 

Постановою Національного банку України № 58 від 21 березня 2022 року внесено зміни, зокрема, щодо збільшення добового ліміту на зняття готівки в Україні з рахунків у іноземній валюті.

Так, з 21.03.22:

- збільшено щоденний ліміт на зняття готівки в Україні з рахунків у іноземній валюті з 30 тис. грн до 100 тис. грн (в еквіваленті)

Цей ліміт також поширюється на зняття валюти за кордоном із рахунків в іноземній валюті, що відкриті в українських банках. Щоденний ліміт у 100 тис. грн на зняття коштів в Україні з рахунків в національній валюті лишається чинним, натомість за кордоном зняття валюти з гривневих рахунків обмежено лімітом у 100 тис. грн на місяць. 

- додано можливість без обмежень перераховувати кошти для оплати навчання на рахунки навчальних закладів за кордоном. 

Ця опція увійшла до переліку виключень з заборони на транскордонні операції, до якого також належать витрати, пов’язані зі смертю громадян, лікуванням в медичних закладах та транспортуванням хворих.

Загальним лімітом у 100 тис. грн (у еквіваленті) на місяць обмежено такі операції: 

• переказ коштів на рахунки фізичних осіб за кордоном з використанням реквізитів платіжних карток платника та отримувача (P2P-перекази)

• здійснення операцій із використанням платіжних карток для придбання активів, які безпосередньо конвертуються (обмінюються) на грошові кошти та належать до операцій quasi cash. Серед таких операцій: поповнення електронних гаманців, брокерських або форекс-рахунків, оплата дорожніх чеків, купівля віртуальних активів тощо.

З повним переліком змін можна ознайомитись за наступним посиланням: https://www.facebook.com/100064819655579/posts/332707308899922/?d=n