НБУ закликає: обирайте безготівкові розрахунки

March 21, 2022

Сьогодні наша країна, не дивлячись на активну боротьбу, має сильну перевагу - стабільну та надійну банківську систему. Яка до того ж працює у будь-яких умовах та робить все можливе для забезпечення економіки та кожного українця.

Наразі працюють:

- банківські відділення у тих регіонах, де це можливо і не загрожує життю працівників та клієнтів,

- безготівкові розрахунки без ЖОДНИХ ОБМЕЖЕНЬ, що є ще одною перевагою перед готівкою, на яку діє обмеження на зняття у 100 000 грн. (в національній валюті України) або 30 000 грн. (в іноземній валюті). Якщо у магазині, АЗС або аптеці вам відмовляють у безготівковому розрахунку - пишіть у телеграм-бот @pos_terminals_bot

- онлайн-банкінг вашого банку, що забезпечує необхідним функціоналом для проведення операцій.

Чому ми просимо відмовитись від готівки у воєнний час та обрати кешлес?

1. Це безпечно.

Щодня працівники ризикують своїм життям, щоб доставити гроші до банкоматів. І щодня ви наражаєте себе на небезпеку, формуючи черги, щоб зняти цю готівку з банкоматів. Натомість ви можете розрахуватись карткою та не перейматися за ваші гроші у банку - наші банки продовжують працювати і ваші гроші не стануть папірцями, як у наших країн-сусідів.

2. Ви завжди маєте додаткову впевненість 

Готівку можуть витягнути та вкрасти, готівку можна загубити. Натомість гроші на картці залишаться навіть за умови, якщо ви загубите картку. Ви завжди можете розрахуватись безконтактно смартфоном.

3. Це економія часу. 

Так ви зможете перерахувати гроші рідним прямо з картки і без наявності терміналу. Ви зможете розрахуватись і не чекати решти. Ви допомагаєте усій банківській системі працювати на користь держави.

Нагадуємо, що картки Банку Альянс, термін дії яких закінчується в лютому – квітні 2022 року подовжено на 3 місяці!

Бережіть себе. Все буде Україна!