Ненудна підбірка книг для підприємця: вибір Альянс Банк

Alliancebank books

22 Лютого 2022

154

Бізнес-книги – це та сама література, яка ставить правильні питання та допомагає нашому мозку працювати. Дуже часто ми настільки застрягаємо в операційній діяльності, що забуваємо думати про бізнес. Як навчитися розвивати свою справу, читаючи книги, коли діяти і взяти тайм-аут – це все те, чим ми хочемо сьогодні поділитися.

1. «Бізнес із нуля. Метод Lean Startup для швидкого тестування ідей та вибору бізнес-моделі», Ерік Ріс

Lean - це система, яка врятувала компанію Toyota і допомогла багатьом брендам скоротити витрати майже в половину. А в цій книзі автор розповідає про метод стартапу, що базується на цій системі. Читайте як швидке тестування ідей на споживачах та постійне коригування бізнес-моделі допомагає не зливати бюджет та масштабувати лише доведену фактами ідею.

2. "Від хорошого до величного", Джим Коллінз

Не будемо брехати, якщо скажемо, що це класика. Корисна керівнику, новачкові-підприємцю та акулам бізнесу. Мало хто ще не читав цю книгу, так що не пропустіть і візьміть на замітку досвід багатьох описаних компаній. Назва книги відповідає написаному – тут ви прочитаєте про компанії, які перейшли від прибуткових, але звичайних показників до видатних цифр у звітах. А у книзі Джим Коллінз аналізує способи та інструменти, які взяли в роботу ці компанії.

3. "Дилема інноватора", Клайтон Крістенсен

Наш світ божеволіє і вводить нові технологи практично щодня. Це призводить не лише до нових прибутків, а й до краху цілих галузей. Нещодавно, вже в 2022-му, закрився найбільший виробник натурального хутра, лише тому що вчасно не відстежив нову реальність. У книзі автор дає поради про те, що робити, щоб інновації служили на користь бізнесу та не стали похоронним плачем.

4. «Клієнти на все життя», Карл Сьюелл, Пол Браун

Чому ви берете каву саме в улюбленому місці? Як формується ваша прихильність до улюбленого бренду? І чи відіграє це роль у їхньому прибутку? Звичайно. Це книга американського підприємця, який зумів перетворити свій бізнес на другий за розміром дилерський центр в Америці саме за рахунок підходу до роботи з клієнтами. Рекомендації, описані в книзі, застосовуються і для власників бізнесу, і для пересічних співробітників.

5. «Магічний пофігізм. Як перестати паритися про все на світі і стати щасливим зараз», Сара Найт.

Забити на переживання та заспокоїться – як це допоможе бізнесу? А хіба це не ідентично бажанню відійти від операційних дій в бізнесі та знайти новий шлях розвитку? Коли вимагаєш від себе викладатися на максимум і намагаєшся стрибнути вище за голову, а виходить не завжди або не так, як хотілося - дуже важливо зробити паузу, та прочитати таку легку і з гумором книгу.

6. «Мільйон передплатників. Як розкрутити ваш обліковий запис за 30 днів», Брендан Кейн

Для тих, хто ще не вірить у силу Інстаграму, Брендан Кейн написав цілу книгу. Тут ви знайдете, можливо, дивовижні приклади, як і що можна продати на найпопулярніших майданчиках. Сподіваємося, що після цього ви перестанете доопрацьовувати свій сайт цілу вічність та почнете працювати у соцмережах.

7. "Атлант розправив плечі", Айн Ренд

Якщо мотиваційні чи практичні книги не для вас, то нашу добірку завершить художній роман. Але й він, звісно ж, про бізнес. Тут ви знайдете цікаву думку щодо розумного егоїзму, раціональності та свободи волі як основи для особистісного розвитку.