Головний економіст Коломийського відділення Alliance bank провела урок фінансової грамотності для студентів Коломийського політехнічного коледжу

07 Червня 2024

Ми продовжуємо розповідати про деталі участі Alliance bank в ініціативі від НБУ "Омріяна професія банкір", що спрямована на розвиток фінансової грамотності дітей і молоді.

Головний економіст Коломийського відділення Alliance Bank, Тетяна Стражник, провела лекцію для студентів третього курсу Коломийського політехнічного коледжу Львівської політехніки. Тема лекції - "Фінансова грамотність у суспільстві".

"Було дуже цікаво спілкуватися зі студентами, оскільки вони вже мають досвід з картковими рахунками та орієнтуються в даній темі, прагнучи дізнатися більше", – поділилася враженнями Тетяна.

Під час лекції студентам розповіли про різні аспекти фінансової грамотності, зокрема:

  • Безпеку рахунків
  • Оплату в інтернеті
  • Додаткові та депозитні рахунки
  • Валютно-обмінні операції в банківських додатках
  • Способи зняття коштів

Особливу увагу приділили валютно-обмінним операціям та методам зняття коштів. Студенти із задоволенням брали участь в обговореннях, ставили питання та активно засвоювали нові знання.

"Потрібно навчати учнів і студентів фінансовій грамотності, зокрема, як користуватися різними фінансовими інструментами та отримувати від цього бонуси, заробляти, а також як подбати про безпеку коштів на рахунках", – наголосила Тетяна.

Такі освітні ініціативи сприяють підвищенню фінансової обізнаності молоді та допомагають їм бути впевненими у фінансових питаннях.