Електронні «єноти» від ПАТ «БАНК АЛЬЯНС»

14 Червня 2017

"

ПАТ «БАНК АЛЬЯНС» у співпраці з компанією-розробником «Аттик Лаб» пішли по шляху створення цифрової валюти.

В ході конференції «Діджитал-трансформації і їх вплив на бізнес», Олександр Сосіс, акціонер ПАТ «БАНК АЛЬЯНС» зазначив, що проект реалізується на базі технології блокчейн. На думку акціонера і розробників, цифрова валюта дозволить здешевити транзакції і підвищити прозорість операцій Банку.

Назву валюта отримала від англійського «e-notes». В українському варіанті назва перетворилася в електронних «єнотів».

Споживачами послуг електронних грошей будуть інформаційні системи підприємств або електронного гаманця клієнта. Будь-яка інформаційна система може бути інтегрована в електронну структуру Банку. Таким чином, деякі бізнес-процеси будуть проводитися без участі людини. Система буде залишатися гнучкою, щоб вирішити поточні проблеми бізнесу.

Як показала практика, користувачам потрібні сучасні та зручні способи управління фінансовими активами, бізнесу потрібен інструмент автоматизації фінансових операцій. Тому фінансова екосистема повинна відповідати вимогам часу.

ПАТ «БАНК АЛЬЯНС» вже зараз знаходиться на стадії тестування програмного забезпечення і найближчим часом планує подати до Національного банку України пакет документів для початку процедури узгодження емісії електронних грошей.