Начальник Київського відділення №3 Alliance bank провела урок фінансової грамотності для учнів Київської школи

5 июня 2024

Ми раді поділитися деталями участі Alliance bank в ініціативі від НБУ "Омріяна професія банкір", що спрямована на розвиток фінансової грамотності дітей.

Начальник Київського відділення №3 Alliance bank, Олена Лисак, провела урок фінансової грамотності для учнів 7А класу школи №276 Деснянського району міста Києва. Лекція на тему "Витрати та заощадження" була організована з метою допомогти дітям зрозуміти основи управління грошима.

"Я з великою радістю долучилася до ініціативи і провела лекцію. Я хочу подякувати класному керівнику, яка із задоволенням відгукнулася на пропозицію провести урок. Також дуже приємно, що діти з ентузіазмом прийшли послухати лекцію, були максимально відкриті до спілкування та мали великий інтерес до теми фінансів та заощаджень", – поділилася враженнями Олена.

Під час уроку учні вчилися розрізняти обов'язкові витрати від бажаних, розглядали різні види доходів та дізнавалися, як робити заощадження. Особлива увага була приділена тому, як перетворити мрію на фінансову ціль та досягти її. Діти активно брали участь у дискусіях, ставили запитання і вирішували задачі.

"На мою думку, фінансову грамотність слід викладати в школі так само, як абетку чи таблицю множення, адже від цього залежить добробут нації", – наголосила Олена.

Такі ініціативи допомагають молодому поколінню здобути необхідні знання та навички для ефективного управління фінансами, що є важливим кроком до забезпечення їхнього успішного майбутнього.