АТ «БАНК АЛЬЯНС» заявляє про чергову інформаційну атаку та її безпідставність

09 Квітня 2021

В зв’язку із інформаційною атакою на АТ «БАНК АЛЬЯНС», яку проводять недоброчесні ЗМІ, на замовлення певних платіжних систем та фінансових компаній, з метою дискредитації та дестабілізації діяльності АТ «БАНК АЛЬЯНС» (далі – Банк), офіційно заявляємо: поширювана інформація про нібито застосування Національним банком України заходів впливу до Банку та обмеження видів його діяльності не відповідає дійсності.

Офіційно заявляємо, що АТ «БАНК АЛЬЯНС» проводить всі операції без обмежень згідно банківської ліцензії та працює в стандартному режимі. До Банку взагалі не застосовано жодних заходів впливу, що також підтверджується офіційною довідкою Національного банку України (у вкладенні). 

Правління АТ «БАНК АЛЬЯНС» повідомляє, що Банк беззаперечно дотримується усіх нормативів, передбачених діючим законодавством України, має прозору структуру власності та фінансову звітність Банку, яка підтверджена висновком зовнішнього аудитора.

Зокрема, станом на 01.04.2021 року, фактичні значення ключових показників склали:

  • Регулятивний капітал – 607 млн грн
  • Адекватність капіталу – 14.5% (нормативне значення – min 10%)
  • Коефіцієнт покриття ліквідністю, LCR Total – 168% (нормативне значення – min 100%)
  • Коефіцієнт покриття ліквідністю, LCR FX – 126% (нормативне значення – min 100%)
  • Коефіцієнт чистого стабільного фінансування – 120% (нормативне значення – min 80%)


Банк Альянс продовжує тенденцію щодо випереджаючих, у порівнянні з банківською системою, темпів розвитку – станом на 1 квітня 2021 року, Банк піднявся вже на 23-тю позицію за обсягом чистих активів.

Вищезазначені показники Банк на щомісячній основі оприлюднює на офіційному сайті за наступним посиланням: https://bankalliance.ua/about_bank/financial_statements

Одним із підтверджуючих показників стабільності Банку є те, що з 2019 року БАНК АЛЬЯНС є єдиним з банків зі 100% українським капіталом, котрий здобув міжнародний кредитний рейтинг «S&P Global Ratings» інвестиційного рівня «В» (короткостроковий) з прогнозом «Стабільний», а у грудні 2020 року Банк отримав чергове підтвердження даного рейтингу. 

Нажаль, використання низькокваліфікованих сайтів та підкупних журналістів, з метою інформаційних атак для завдання шкоди бізнесу, стало повсякденною практикою в нашій країні. АТ «БАНК АЛЬЯНС» закликає клієнтів та партнерів не реагувати на провокації та поширену неправдиву інформацію.