Банк Альянс частково погасив кредит рефінансування НБУ

29 Грудня 2022

“Банк Альянс” здійснив дострокове погашення кредитів рефінансування Національного банку України на суму 1,972 млрд. грн. Рішення менеджменту Банку є зваженим та базується як на позитивній динаміці фактичних показників діяльності Банку, так і на чіткому розумінні подальшої Стратегії розвитку Банку в коротко- та середньо- строковій перспективі.

Станом на 01.12.2022 року фактичні значення економічних нормативів капіталу та ліквідності Банку значно перевищують нормативні, що встановлюються Національним банком України, зокрема:

  • Адекватність капіталу, Н2: 17.6% (> 10%)
  • Адекватність основного капіталу, Н3: 8.8% (>7%)
  • Коефіцієнт покриття ліквідністю LCR мультивалютний: 285.8% (>100%)
  • Коефіцієнт покриття ліквідністю LCR в іноземній валюті: 191.0% (>100%)
  • Коефіцієнт чистого стабільного фінансування NSFR: 98.1% (>90%)

У відповідності до оновленої редакції Стратегії, з метою підвищення рівня диверсифікації ресурсної бази, Банк планує і надалі поступово зменшувати частку рефінансування в зобов’язаннях, що, в свою чергу, як матиме позитивний ефект на чистий процентний прибуток, так і сприятиме посиленню фінансової стабільності Банку в цілому.

Від початку повномасштабного військового вторгнення на територію України, незважаючи на діючий військовий стан та важкий період у країні, “Банк Альянс” продовжує кредитувати бізнес та фізичних осіб за низькими відсотковими ставками, пропонує депозитні вклади на вигідних умовах, а також надає фінансову підтримку ЗСУ. Банк продовжує фінансування агробізнесу за програмою Європейського інвестиційного банку, оскільки підтримка аграріїв у 2022 році є надважливою для економіки держави – зокрема, навесні для проведення посівної, Банком надано фінансування на 355 млн грн.

“Банк Альянс” — банк сучасних фінансових рішень для бізнесу та фізичних осіб. Більше 30 років досвіду надання якісних банківських послуг.